протеини

протеини

Същност на протеините?

Протеините са природно необходими макромолекули, които са консистенция от аминокиселини. Те имат голямо значение за обичайния растеж и работа на човешкия организъм. На практика протеините имат длъжност на един от основополагащите градивни части на които и да е живи клетки. Функциите , които извършват в организма , са изключително важни и много многообразни . Изхождайки от обичайните полагащи такива, имащи обвързаност с изграждането на клетките, и стигайки до образуването на инстинктивни опори на тялото и предаването на въздух до тъканите. Нашите тела могат да генерализират голям брой от аминокиселините, играещи роля в сформирането на протеините, но още от тях е нужно да взимаме от външни източници. Те биха била храните , съставени от много протеини, или различните типове протеинови хранителни добавки, които се предлагат на пазара .

Произход на протеина

Преди по-подробния фокус върху отраженията и преимуществата на протеините за нашия организъм, ще видим историята на тяхното откриване и извеждане като единични елементи . Френският химик Антоан Фуркроа е ученият , който съзнателно различава протеините от другите познати органични елементи . Това се случва през отдавнашната 1789 година. След доста изследвания , проведени през определения период , Фуркроа определя албумина, фибрина и желатина като отделни частици с животински генезис. С годините науката обръща по-съществено внимание на тази група елементи и стартира разкриването на повече информация за тях. Понятието „протеин“ е прокарано за първи път през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. Така той назовава фибрина, албумина и други производни елементи . Берцелиус открива и тяхната дейност като изходни за живите клетки вещества. Работата му по-късно бива развита от още редица изследователи , които поетапно разработват синтезирането и химичния сплав на протеините, както и сходни техни роли и функции в човешкия организъм.

протеини 1 Най-добрите
протеини

В кои вещества се съдържат добри степени протеини?

За да доставяме нужната ни дневна доза протеини, е нужно да знаем кои съставки са пълни с тази група елементи. Страхотно е, че определените храни са доста разнообразни . В тзои ред , за да снабдите тялото си протеини, не е потребно да пазите някакви силно стриктни режими. Необходимо е само да запазвате сравнително разделно хранене, което ще ви поднесе необходимите полезни части . Нека да погледнем кои храни е добре да съчетава подобно балансирано хранене:

– телешко месо – освен това че е съблазнително, телешкото месо осигурява на човека значителни количества протеини. Изяждайки една средна телешка пържола например бихте могли да си набавите средно 22 грама протеини .

– риба – рибата е допълнителен доверен извор на необходими частици в тялото . Победител по наличие на протеини е рибата-тон, последвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са наистина добър пример за закуска. Освен протеини, те са изпълнени и с стабилно вещество витамини А, D и Е, както и омега-3 мастни киселини. Яйцата ще заситят чувството за глад и в същевременно ще ви предоставят нужната сила за деня.

– боб и леща – бобът е измежду най-подходящите растителни банки на протеини, независимо дали ще се приготви в ястие или като салата. Голямо съдържание на тази група съединения има и в лещата, като плюс чрез нея можете да се снабдите и с и желязо, магнезий и калий.

– ядки – редовното приемане на ядки е перфектен метод за снабдяване с протеини. Най-добри сред тях в този смисъл са фъстъците и бадемите, които ефикасно подтискат чувството на апетит .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки могат да бъдат доста ефективен метод за намиране на нужните нива протеин на организма . Те са наистина полезни за рутинно движещите се хора , фактически доставят на организма необходимата енергия , за да издържи на силното натоварване . Това са съществените разновидности протеини, които можем да приемаме във формулите на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – може би най-предпочитан между спортистите поради лесното му разграждане и разграждане от системата . Но трудно бихме поели нужното количество от него посредством хранителните продукти, без сериозно затрудняване своя стомах.

– казеин – именуван още като млечен протеин. Той гарантира дългото отделяне на някои аминокиселини, осъществяващи съществена функция в растежа и развитието на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също е изпълнен с силни количества на аминокиселини, свързани със скелетната мускулатура. Консумирането му стабилизира целокупната жизненост и бодрост на мускулите.

– яйчен протеин – неговото важно предимство е възможността му да се абсорбира нацяло от човешкия организъм . Той разработва забързаното отделяне на градивни вещества за мускулите.

– растителен протеин – все така ефективен за мускулатурата от тези с животински произход . Също така той е изпълнен с ниски нива на наситени мазнини, което е от голяма значимост не просто за нашата визия , но и за здравето на сърцето.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – класа и въздействие на съответстващи цени

В серията на Ready for life бихте могли да откриете много протеини и протеинови продукти, елементи от предложенията на широко известни и разпространени марки за хранителни добавки. Те не само ще ви са от полза за хубаво поддържано тяло, но и ще ви са от полза да се поддържате отлично здраве . Разбира се , при нас имате възможност да се спрете на тези качествени протеини на страхотно изгодни стойности . Ето най-добрите предложения от разреда „Протеини“, подготвени за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – започваме с този страхотен прахообразен протеин . Продуктът има състав 87% суроватъчен протеин и е подходящ за постоянно трениращите . Всяко приемане на Blade Sport Protein Concentrate снабдява тялото ви 21 грама протеин. Като бонус, хранителната добавка съдържа масивно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Както се сещате , тази група аминокиселини, разпространени под общото прозвище BCAA, са доста нужни за който и да е ежедневно трениращ индивид. Как да консумирате протеиновия продукт? 1 напълнена мерителна лъжичка се разтваря в 200-250 мл вода или мляко. Такава доза обикновено се пие преди и след дейности, но за повече сигурност сте свободни да добавите и още едно приемане след събуждане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – изцяло природен гейнър, работещ за продължително укрепване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има няколко вида протеин с най-висока биологична стойност , постигайки мощен анаболен ефект. Също така , с действието на въглехидратите, наситени в , продуктът е и чудесен източник на мощ за системата на организма. Всяко количество от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer е съставена от 56 грама протеин и около 230 грама въглехидрати, което го прави един от най-ефикасните гейнъри в продажба . Добре е да се поема ½ доза сутрин ½ количество след тренировка .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – изграден от качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С цялостен протеинов продукт ще ви бъде от полза да покачите мускулната си маса, както и да запазите постигнатите мускули впоследствие . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е изследван от определение единични лаборатории и притежава ред удостоверения за качество. Освен това се продава в прехласващи вкусове, като например Шоколад и Бисквитки с крем. Ориентираме ви да поемате 1 лъжица 25 грама рано на гладно и 1 доза след активизиране. За по-добри ефекти , можете да зададете и допълнително количество от протеиновия продукт преди активност или в периода на вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – утвърден протеинов продукт, създаден от световнопопулярна фирма за фитнес хранителни вещества Myprotein. Гарантира на организма по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух материал . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured има понижено ниво на мазнини и лактоза, но пък е изпълнен с калции и потребните аминокиселини. Прекрасен подбор както за професионално трениращи , така и за хора , които просто си придържат здравословен начин на живот . 25 грама от праха се полага в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза е добре са се приема до трийсет минути след спорт , но ако не ви е удобно , можете да я поемате и във всеки друг момент .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – допълнителна разновидност от марката Myprotein, което пък е измислено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е сбор от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Дава на тялото над 22 грама протеин на доза , както и общия състав от есенциални аминокиселини. Продуктът има изключително действие върху създаването на мускулната маса и процесите на доставяне на необходимите хранителни витамини от организма . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се полага в 150-250 мл вода или сок, като е добре да се набавят 2 или 3 такива течности на ден .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – добър и за рутинно спортуващи, също така и за такива които желаят да повдигнат ежедневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа единствено и само първокачествени протеин изолат и хидролизат от гарантирани източници. Всяка доза от 25 грама осигурява на системата 21 грама чист протеин. Протеинът подсилва израстването на изчистената мускулна маса и действието на анаболните действия в тялото . Даваме съвет всеки ден да се съставят по 2 дози – 1 при събуждане и 1 след трениране .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съставена от доказани протеини от пет вида източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Изпълнена с всички аминокиселини, необходими за моменталното и ползотворно завишаване на активна мускулна маса. Не забравяйте , протеиновият продукт се продава в приятни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря изключително лесно във вода. Също като предния ни вариант , се пият по 2 порции ежедневно – 1 сутрин и 1 след спортуване .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край презентираме една протеинова разновидност на британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съставена от хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той помага за улесненото и съществено ниво на мускулна маса, същевременно и по-лесното възстановяване на тялото след силови спортове . Не съдържа лактоза, а стойностите на захар и мазнини в сместа са доста занижени . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured носи на тялото 22 грама телешки протеин и широкообхватен спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Хубаво е да се употребява по 1 доза сутрин и 1 доза след натоварване. За реализираме на максимални влияния, можете да добавите и още една доза от протеиновия продукт между яденетата .

Разгледайте списъка на Ready for life и се спрете на най-подходящите протеинови продукти на идеално подходящи цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Същност на протеините?
Произход на протеина
В кои вещества се съдържат добри степени протеини?
Протеинови хранителни добавки
Протеините на Ready for life – класа и въздействие на съответстващи цени

Back To Top